Foto © 2018 Annemieke Parren, transformatie van rups tot vlinder

Annemieke Parren:

Na ruim 25 jaar werkzaam te zijn geweest als A-verpleegkundige in diverse takken van de zorg, heb ik ervoor gekozen om ‘de diepte’ in te gaan. In de reguliere zorg wordt vooral aan de ‘oppervlakte’ gewerkt van een aandoening of klacht (symptoombestrijding).

Maar hoe langer hoe meer ervaarde ik dat heling vaak in de diepte gevonden kan worden als je maar de kernoorzaak kunt achterhalen. Ik zag jarenlang dat klachten vaak terugkwamen omdat de kernoorzaak van een klacht niet altijd gevonden kon worden. Dit soort onverklaarbare klachten worden ook wel ‘SOLK’ genoemd. Dit zijn klachten waar, ondanks onderzoeken, maar geen oorzaak voor te vinden is.

Wat ik het liefste doe is samen op zoek gaan naar de dieperliggende oorzaak onder een aandoening of klacht. Deze bij de bron aanpakken en werken naar heling vanuit die diepe laag, vaak een onbewuste laag, waar nog veel lading op zit, veel emoties.

Het wonderlijke is dat wanneer we die kernoorzaak vinden, die dieperliggende oorzaak van een aandoening of klacht, vaak al in 1 sessie een opmerkelijke en bijna wonderlijke verbetering ontstaat. Diepgaande en duurzame resultaten. De levenskwaliteit neemt toe.

Hoe mooi dit is hoef ik vast niet uit te leggen, ik voel mij intens dankbaar dat ik dit werk mag doen. Het voelt niet eens als werk maar als ZIJN.
Transformatie
Burn-out als cadeautje.... Na jaren van 'een druk leven' in combinatie met een toenemende werkdruk was daar 'plotseling' een burn-out. Dit dwong mij tot stilstand en nadenken. Ik zat al langer niet lekker in mijn vel en achteraf gezien was ik mezelf behoorlijk kwijt geraakt. Wie ben ik? Wat wil ik nou echt? Waar word ik nou blij van? Ik wist het niet meer en leerde dat ik mezelf pas terug kon vinden in stilte, stilte in mijzelf en om mij heen in plaats van maar door blijven 'jakkeren' in werk, gezin, huishouden, social media en sociale verplichtingen. Ik leefde niet, ik werd geleefd. Ik stond erbij en ik keek ernaar....
Ik kan nu heel erg dankbaar zijn voor die burn-out. Het bleek en mega kans tot verandering. Een soort transformatie van rups tot vlinder. Tijdens mijn post HBO opleiding tot Integraal leefstijl en vitaliteitscoach bij MARK academy vielen veel van mijn eigen puzzelstukjes op hun plaats, en ik kwam weer in verbinding met mijn kern.


Mijn weg gevonden
Ik heb mij tijdens deze opleiding regelmatig afgevraagd: “loop ik de weg van mijn ziel? Of loop ik wég van mijn ziel?”. Ik ben ervaringsdeskundig op beide weggetjes. Ik koos de weg van mijn ziel.
Ik, alleen ik, en niemand anders kan de verandering inzetten en de juiste keuzes maken. Dat telt voor ieder mens.

Zelfliefde
Dit is de sleutel naar meer levenskwaliteit, dit staat in mijn ogen los van of je nu wel of niet gezond bent. Vanuit je hart leven geeft zoveel meer balans. Ik help je graag weer in balans komen.
Wil je de rups zijn of de vlinder?